Hvordan vi bygger


Introduksjon

Ferdighus AS er en komplett husleverandør som håndterer alle ledd i et byggeprosjekt. Vår kompetanse omfatter alt fra regulering og arkitekturprosjektering til produksjon og ferdigstillelse. Vi produserer og skreddersyr elementer og konstruksjonsmoduler til de fleste typer bygg i tre – enten det er til boliger, næring eller offentlig.

Vi er stolte av å kunne si at vi produserer alle våre elementer på egen Ferdighusfabrikk i Sørreisa. På fabrikken har det vært full produksjon i over 50 år, og det har blitt bygget elementer for over 4000 boliger her. På fabrikken bygger våre dyktige og lokale tømrere trehus basert på store, lukkede elementer. Ferdighus AS er stolte over å kunne si at vi er en av få bedrifter som er sertifisert til å bygge lukkede elementer, med isolasjon, vindu, dører, elektriker,- og rørleggerarbeid inkludert. 

Vi har alltid vært opptatt av kvalitet. Alle våre medarbeidere og samarbeidspartnere besitter solid fagkunnskap, noe som bidrar både til en vellykket prosess og et godt sluttprodukt. Sist men ikke minst, er god service en selvfølge for oss. Det betyr at vår jobb ikke er ferdig før kunden er fornøyd.

 

Å bygge hus er en av de største investeringene i livet. Da er det en selvfølge at du får bestemme hvordan du vil ha det.  La vår arkitekt hjelpe deg med valg av design, materialer og løsninger. Vi tar oss av søknader og andre formaliteter, så kan du heller bruke tiden på å planlegge drømmehuset.

I Ferdighus AS skal vi skape rom for gode opplevelser og varige verdier. Dette er vår visjon og noe vi strekker oss etter hver eneste dag. En bolig skal gi mer enn bare tak over hodet. Den skal være en ramme rundt familielivet. Derfor bygger vi alltid etter ønsker og behov. Vi lar husdrømmen bli virkelig.

Ferdighus er spesielt opptatt av tre ting. Dette er effektivitet, kvalitet, og fleksibilitet. Dette er noe som går igjen i alt vi gjør, og som kundene våre legger godt merke til. På den måten sikrer vi at våre kunder får best mulig oppfølging gjennom hele byggeprosessen. For, som vi sier, det skal være gøy å bygge Ferdighus. – Ole-Martin, daglig leder

 
Byggeprosessen

Fra drøm til virkelighet. God planlegging er ofte resepten på et vellykket byggeprosjekt. 

 

Sertifiseringer 

våre godkjenninger ikluderer:

TEKNISK GODKJENNING - SINTEF
Ferdighus AS har teknisk godkjenning fra SINTEF. Det vil si at vårt eget trehussystem har blitt vurdert som egnet, samt at det tilfredsstiller kravene til byggteknisk forskrift. SINTEF Teknisk Godkjenning angir produktegenskaper fremskaffet ved typeprøving og/eller beregninger, eventuelt supplert med erfaringer fra praktisk bruk. I tillegg til minstekravet til produktdokumentasjon, inneholder en SINTEF Teknisk Godkjenning dokumentasjon av egenskaper, bruksområder og forutsetninger for bruk som anbefales av SINTEF, i Byggforskserien, av bransjeinstitusjoner eller i veiledningen til TEK. Alle produkter med SINTEF Teknisk Godkjenning har vært gjenstand for en miljøvurdering. Miljøvurderingen omfatter innhold av helse- og miljøfarlige stoffer i produktet, avgivelse av helsefarlige stoffer til innemiljø, drikkevann, jord og grunnvann, og rutiner for avfallshåndtering og gjenbruksmuligheter.

 

ISO 9001 - NEMKO
Ferdighus AS var landets første husprodusent som ble sertifisert i henhold til ISO 9001. En ISO sertifisering fra Nemko betyr at Ferdighus AS har implementert og vedlikeholder et kvalitetsstyringssystem som tilfredsstiller Nemkos bestemmelser for systemsertifisering og kravene i standarden.  


SENTRAL GODKJENNING
Vi har også Sentral Godkjenning gjennom Direktoratet for Byggkvalitet. Dette gjør oss til en godkjent opplæringsbedrift, og viser at vi har kompetanse, erfaring og systemer som er tilpasset vår aktivitet i byggenæringen.Videre viser det at vi kan dokumentere at vi har riktig kompetanse og erfaring fra fagområdet og har gode kvalitetssikringsrutiner.

 

HMS

Ferdighus AS tar sikkerhet og helse på alvor. Vårt mål er at alle våre ansatte skal føle seg trygg og ivaretatt på arbeidsplassen. I den sammenhengen gjør vi fortløpende risikovurderinger i alle ledd. Vi er også svært opptatt av at alle risikovurderinger blir dokumentert, og alle avvik meldt inn. På den måten evner vi å kontinuerlig utbedre vår daglige drift.

Vi gjør også en rekke tiltak for å utvikle et godt arbeidsmiljø. Blant annet bruker vi Sjøhuset aktivt. Det er et bygg vi har satt opp ved fabrikken, som brukes til sosiale tilstelninger. Dette er et ledd i vår visjon om at alle ansatte i Ferdighus skal glede seg til å komme på jobb.

Vi bruker informasjonskapsler/cookies for å gi deg en tilpasset brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.